Emir Hadžić: Došao sam ovdje da radim, odgovarat ću za rezultat ako ga ne bude

Emir Hadžić, nekadašnji fudbaler FK Sarajevo, od danas je zvanično koordinator sportskog segmenta u Bordo klubu

Na konferenciji za medije koja je održana danas, predstavnicima medija obratili su se Emir Hadžić, Senad Jahić, predsjednik kluba i Sabrina Buljubašić, generalni direktor FK Sarajevo.

- Kao što smo obećali da ćemo imenovati osobu za sportski segment, to smo i uradili. Čast mi je da predstavim Emira Hadžića koji će u budućnosti obavljati ovaj posao, rekao je Senad Jahić na početku konferencije za medije i dodao:

- S Emirom nije bilo razgovarano samo danas, sa svima su obavljeni razgovori, ali ono što nam je predočio Hadžić bilo je prevaga da on bude izabran. Cilj nam je da se ne petljamo u sportski segment.

Nakon predsjednika FK Sarajevo, predstavnicima medija obratio se i Emir Hadžić.

- Prije svega hvala svima koji su mi dali podršku i koji su me imenovali. Presretan sam, došao sam u klub gdje sam proveo najljepše dane kao igrač. Ovo je velika privilegija za mene, ali još veća obaveza i odgovornost. U FK Sarajevo sam stekao reputaciju kao igrač, gdje god sam bio, htio sam biti najbolji. To želim biti i na ovoj funkciji. Nadam se da će biti okej. Jedan od ciljeva prije svega bit će da se vrate navijači na stadion. Vjerovatno vas interesuje nešto više o mojoj funkciji. Ja sam koordinator sportskog segmenta, koordiniranje sa skauting službom, kako bi napravio što bolju komunikaciju sa akademijom i prvim timom. Trebamo promovisati što više igrača u prvi tim. Ali, pored toga moramo da dovedemo adekvatna pojačanja koja će to biti u pravom smislu, rekao je Emir Hadžić i dodao:

- Što se tiče Olimpika, želim da im se zahvalim. Kao što je poznato, završio sam karijeru i dobio ponudu da budem sportski direktor. Ljudi su bili prekorektni i ja sam na kraju ispao korektan prema njima. Još uvijek imamo dogovor da ću biti predstavnik Olimpika u još dvije utakmice. Želim im što brži povratak u Premijer ligu. Što se tiče tržišta, moramo angažovati igrače iz naše lige, sa našim državljanstvom. Uvijek je bolje da dovedemo domaćeg igrača, nego stranca. Kada dovodimo stranca, mora da bude bar dva puta biti bolji od domaćeg. Pripreme brzo počinju, moramo brzo raditi, nema vremena za odmor. Prvo ćemo gledati u Bosni, a onda se okrenuti inozemstvu. Nisam tražio nikakve garancije, iznio sam svoj plan, ja sam tu da radim i ne tražim nikakve garancije i uslove. Određen vremenski period će trebati da se vidi da li zaslužujem njihovo povjerenje. Ne odlučujem sam, u dogovoru sa stručnim štabom, skauting službom ćemo dovoditi igrače. Naravno da ću odgovarati za rezultat. Nećemo otkrivati imena skauting službe. Želim što prije da napravimo komunikaciju sa navijačima, oni su ti koji su mi priredili najljepše trenutke u Bordo dresu i nadam se da ćemo ubrzo ih vratiti na tribine. Pričao sam sa šefom struke, bit će napravljena transfer lista, nekim ističe ugovor, s nekima želimo produžiti ugovor. U narednom periodu ćemo sve završiti, a što se tiče budžeta to ćemo vidjeti u narednom periodu. Moramo užurbano da radimo, nema vremena za čekanje. Jedan od ciljeva je da se ne desi kao svake godine da se igrači dovode pred kraj prijelaznog roka. Što prije želimo formirati ekipu, da svi prođu pripreme i da šef može razmišljati na koga može računati. CIlj nam je da bude ekipa spremna za početak.

Kratko se obratila i Sabrina Buljubašić.

- Mi smo željeli da organizujemo ovo jer smo htjeli da predstavimo osobu za sportski segment. Mislim da je tu najviše Emir doprinio da objasni to. Ne bih previše oko toga pričala, rekla je kratko Sabrina Buljubašić.

Emir Hadžić: Došao sam ovdje da radim, odgovarat ću za rezultat ako ga ne bude Emir Hadžić: Došao sam ovdje da radim, odgovarat ću za rezultat ako ga ne bude Reviewed by High Broadcast on svibnja 23, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]