Lukač u petak pred Anketnim odborom, danas odgovarali Ćulum i Kostrešević

Pred članovima Odbora danas je govorio direktor policije RS-a Darko Ćulum, ističući da je policija postupila po sve i jednom zahtjevu tužilaštva u vezi sa slučajem stradanja Dragičevića

Izjave Anketnom odboru, formiranom odlukom Narodne skupštine RS-a s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića iz Banje Luke, u petak dat će ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, okružni tužilaca Dalibor Vrećo i glavni tužioc Okružnog javnog tužilaštva Želimir Lepir.

Pred članovima Odbora danas je govorio direktor policije RS-a Darko Ćulum, ističući da je policija postupila po sve i jednom zahtjevu tužilaštva u vezi sa slučajem stradanja Dragičevića, piše Fena.

Vjeruje da će tužilaštvo uskoro izaći s činjenicama koje su dosad utvrdili, s obzirom da istraga traje već duži period.

- Nadam se da će se ovo u potpunosti rasvjetliti i policija čini sve da do toga dođe - dodao je ističući da im je do danas nepoznat način kako je Dragičević “završio” u rječici Crkveni u Banjoj Luci. Ne zna, kaže, ni da li je taj mladić ubijen.

Odgovarajući na pitanja Branislava Borenovića, predsjednika Anketnog odbora, formiranog odlukom Narodne skupštine RS s ciljem sagledavanja relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića iz Banje Luke, Ćulum je rekao da je u periodu kada je stradao Dragičević iznošeno više neistina, posebno na društvenim mrežama, da su s njim u rodbinskim vezama osobe koje su se te noći potukle s tim mladićem.

Zbog uznemirenosti građana i zahtjeva policiji da se oglasi, poziva za izlazak na ulicu i mogućeg ugrožavanja bezbjednosti, kaže, održana je konferencija za novinare 26. marta, o “slučaju Dragičević”.

- Nikada nije bio takav pritisak javnosti, kojem su sve nadležne institucije podlegle – rekao je ističući da, ukoliko se utvrde određeni propusti u istrazi, odgovarat će svi koji su to eventualno činili.

Istakao je da su u prvom izvještaju, koji su 28.marta dostavili banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu, naveli da je na nepoznat (neutvrđen) način kako je David Dragičević “završio” u rječici Crkvenoj u Banjoj Luci.

Ćulum smatra da je napravljen propust, jer nije izvršen uviđaj u kući, koju je, kako se tvrdilo, opljačkao David Dragičević u noći nestanka. Tvrdi i da je droga “LSD”, za koju se tvrdilo da je uz marihuanu i određenu količinu alkohola pronađena u tijelu stradalog mladića, prisutna na “crnom tržištu” u Banjoj Luci.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a Siniša Kostrešević je, prethodno odgovarajući na pitanja članova Odbora, rekao da su na tijelu Davida Dragičevića utvrđene zaživotne povrede i da još nije utvrđeno kako su nastale.

- Spominjalo se da je bila tuča ispred kafića 'Meta', da je u jednom ugostitesljskom objektu David rekao da se tukao sa 15 osoba. Jedna je žena spominjala da je bila veća tuča s više osoba. Međutim, to nismo uspjeli potvrditi, iako smo provjeravali – rekao je Kostrešević.

On, kako je dodao, ne kvalifikuje krivično djelo u ovom slučaju, već da će to uraditi tužilac.

Potvrdio je da Zavod za sudsku medicinu RS nema mogućnost da radi toksikološki nalaz te da onaj koji je urađen u “slučaju Dragičević” nema vrijednost.

Na pitanje člana Odbora Gorana Đorđića, kazao je da je spreman i na poligrafsko ispitivanje.

Lukač u petak pred Anketnim odborom, danas odgovarali Ćulum i Kostrešević Lukač u petak pred Anketnim odborom, danas odgovarali Ćulum i Kostrešević Reviewed by High Broadcast on svibnja 22, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]