Nestašne pasmine pasa

Engleski buldog mora poštivati svog vlasnika jer, u suprotnom, potpuno će se oglušiti o njegovu naredbu

Iako je tvrdoglavost ljudska osobina, i neke pasmine pasa iskazuju ponašanje koje bi se moglo opisati tvrdoglavim. Donosimo vam nekoliko nestašnih pasmina čiji pripadnici uvijek žele da je po njihovom, zbog čega trebaju vlasnika čvrste volje koji će ih znati dobro odgojiti. Simpatično neovisan, bigl će pronaći zabavu bilo gdje ako ga ostavite samog. Nevolje mogu nastati ako je vlasnik previše ravnodušan i ne posvećuje dovoljno pažnje dresuri svog psa te ako ne zna kakvo se veliko karakterno biće krije u malom tijelu bigla.

Engleski buldog je izuzetno inteligentna pasmina čiji pripadnici mogu biti prilično tvrdoglavi ako vlasnik nije dovoljno odlučan. Ovaj pas mora poštivati svog vlasnika jer, u suprotnom, potpuno će se oglušiti na svaku njegovu naredbu. Jazavčar je veliki pas u malom pakovanju - tako je najbolje opisati temperamentnog i vrlo tvrdoglavog jazavčara. Prilično su neovisni i svojevoljni, pa se neće bojati uhvatiti ukoštac i s pet puta većim psom, zbog toga jer misle da to mogu.

Nestašni i vragolasti Jack Russell terijer bez problema će inicirati sukob snage volje sa svojim vlasnikom ako “skuži” da je on neodlučan. Ovi psići su žilavi, pametni i energični. Rotvajler kao snažni pas može biti divan obiteljski ljubimac, ali samo uz iskusnog vlasnika te ako ga se dobro dresira bez popuštanja i uz čvrstu dosljednost. Ako disciplina izostane, rotvajler se može početi ponašati kao vođa čopora i tada čak pokazivati agresivnost.

Argentinska doga je još jedna pasmina koja nije za popustljive i nedosljedne. Neovisna je vrsta koja traži čvrstu ruku te puno kretanja kako bi potrošila silnu energiju i kako ne bi sama pronašla načine za zabavu, što može rezultirati štetom. Šar-pej može biti odani obiteljski pas, ali vlasnik će morati zaslužiti privrženost ovog slatkiša. Afganistanski hrt je jedna od najstarijih pasmina i poznat je po svojoj ne baš najdruštvenijoj naravi. Ovaj veličanstveni pas treba vlasnika koji će razumjeti njegovu pomalo arogantnu narav i potrebu za dominacijom. Škotskom terijeru je prvenstveno stalo do njegovog vlasnika.

Nestašne pasmine pasa Nestašne pasmine pasa Reviewed by High Broadcast on svibnja 23, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]