Novi kosi lift na Ciglanama do kraja godine

Općina Centar raspisala je međunarodni tender za izbor izvođača radova, a 30. maja očekuje se otvaranje ponuda

Vijećnici Općinskog vijeća Centar su na današnjoj vanrednoj sjednici usvojili odluku o davanju saglasnosti na nacrt sporazuma o definisanju elemenata za zaključivanje ugovora o osnivanju prava građenja radi izgradnje kosog lifta Ciglane. S obzirom na to da pravo raspolaganja zemljištem na kojem se nalazi kosi lift na Ciglanama ima Zavod za izgradnju KS-a i da po zakonu Općina Centar ne može graditi nikakav objekat na tuđem zemljištu, načelnik Nedžad Ajnadžić je ranije uputio Zavodu prijedlog ugovora o zajedničkoj izgradnji lifta. Nedavno je Skupština KS-a dala saglasnost da Općina Centar i Zavod za izgradnju potpišu sporazum, te da se riješe sva imovinsko-pravna pitanja prije izgradnje novog kosog lifta. Sada je to omogućeno i ovom općinskom odlukom. Suština ugovora je da Zavod za izgradnju u izgradnju objekta uloži zemljište, a da Općina finansira sve druge troškove.

- Sada slijedi potpisivanje sporazuma između Općine i Zavoda za izgradnju KS-a kojim će Zavod dati Općini zemljište na korištenje bez naknade na period od 99 godina. Općina će izgraditi i upravljati liftom, a nakon 99 godina zemljište se vraća Zavodu, kazao je Mustafa Resić, savjetnik načelnika za investicije u Općini Centar.

On je dodao da je Općina raspisala međunarodni tender za izbor izvođača radova i da će 30. maja biti otvaranje ponuda.

- Izabrani izvođač će uraditi glavni projekat i izgraditi lift. Do kraja godine trebali bi imati novi moderni lift na zadovoljstvo građana Ciglana, naveo je Resić.

Dok budu trajali radovi na izgradnji kosog lifta, OV je donijelo odluku da građane na relaciji Zetra-Ciglane prevozi Centrotrans-Eurolines.

Novi kosi lift na Ciglanama do kraja godine Novi kosi lift na Ciglanama do kraja godine Reviewed by High Broadcast on svibnja 22, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]