Sljedeće sezone ne želimo biti samo učesnici

Plasman u 2. ABA ligu znači puno za igrače i za upravu kluba. Za nas jer ćemo imati više kvalitetnih utakmica, a za upravu jer će lakše naći sponzore, kazao nam je igrač Bosne Royal Adnan Arslanagić

Košarkaši sarajevske Bosne Royal slavili su u majstorici nad gradskim rivalom Sparsom tijesnim rezultatom 71:67 i sa 2-1 u pobjedama osvojili treće mjesto u play offu BiH, te se plasirali u regionalnu 2. ABA ligu. Možda su ambicije Bosne na startu sezone bile veće, možda i manje, ali kako god, Sarajlije su spasile sezonu​.

Odlična atmosfera

Mladi košarkaš studenata Adnan Arslanagić, u razgovoru za Oslobođenje, kazao je kako je zadovoljan urađenim poslom na kraju sezone.

- Utakmica protiv Sparsa je bila stvarno odlična košarkaška predstava sa odličnom igrom, odličnom atmosferom i do samog kraja ispunjenom dvoranom. Protiv Sparsa su odlučivale sitnice, jer su obje ekipe jako kvalitetne i ni jednoj ni drugoj nije falilo motiva. Ja mislim da je naš domaći teren imao važnu ulogu u svemu tome, a naravno i naša pribranost, to što smo ostali mirni kada je bilo potrebno i ispoštovali dogovore sa trenerom. Pogodili smo neke bitne šuteve u ključnim momentima i jednostavno prelomili utakmicu u našu korist, priča nam Adnan.

Plasman u 2. ABA ligu, kaže, velika je stvar.

- Ovaj plasman znači puno, kako za igrače tako i za upravu kluba. Za nas jer se takmičimo u dvije lige, imat ćemo više kvalitetnih utakmica, a za upravu jer će sigurno biti lakše naći sponzore i sav taj marketing će biti puno bolji. Svakako je očekivati da Bosna napravi ekipu u skladu sa takmičenjima sljedeće sezone tako da se može nadati nečemu više, a ne samo učešću u ABA 2 ligi, smatra talentovani košarkaš.

Volio bi ostati

Kad je njegova budućnost u Bosni u pitanju, kaže da još ništa nije 100 posto sigurno.

- U pregovorima smo, trebalo bi se znati u skorije vrijeme, ali svakako da bi mi bila čast ukoliko mi se ukaže prilika da i dalje igram za Bosnu, zaključio je Arslanagić.

Sljedeće sezone ne želimo biti samo učesnici Sljedeće sezone ne želimo biti samo učesnici Reviewed by High Broadcast on svibnja 23, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]