Adriatic osiguranje konačno prestiglo Uniqu

Adriatic osiguranje, koje je počelo s radom od 1. januara ove godine, konačno je preuzelo lidersku poziciju na tržištu, potisnuviši Uniqa osiguranje, piše BiznisInfo.

Adriatic osiguranje je nastalo nakon što je Bosna-sunce osiguranje krajem prošle godine kupilo Zovko osiguranje za 9 miliona KM. Na taj način je nastala najveća osiguravajuća kuća u BiH.

No, Uniqa osiguranje je i pored toga zadržalo lidersku poziciju sve do kraja maja.

Adriatic je, naime, u prvih pet mjeseci ove godine ostvario premiju od 26.597.846 KM i time izbio na čelnu poziciju među osiguranjima u FBiH ali i cijeloj BiH.

Zanimljiv podatak je da je Uniqa, koja je na kraju prošle godine i u prva 4 mjeseca ove godine bila lider, sada pala na treću poziciju, jer je za pet mjeseci 2018. ostvarila premiju od 25.827.516 KM.

Na drugo mjesto je izbilo Sarajevo osiguranje s premijom od 25.905.204 KM. Euroherc je četvrti s premijom od 23.588.998 KM, a Croatia osiguranje peto s 21.505.876 KM.

The post Adriatic osiguranje konačno prestiglo Uniqu appeared first on Biznis Info.

Adriatic osiguranje konačno prestiglo Uniqu Adriatic osiguranje konačno prestiglo Uniqu Reviewed by High Broadcast on lipnja 19, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]