Bašić i Ginzburg spremne za Balkanske igre u Istanbulu: Radujemo se takmičenju

Mlade atletičarke Ajla Bašić i Dunja Ginzburg u završnoj su fazi priprema za predstojeće Balkanske igre u Istanbulu.

Mlade atletičarke Ajla Bašić i Dunja Ginzburg u završnoj su fazi priprema za predstojeće Balkanske igre u Istanbulu. Ajla je rođena 2001. godine i njena disciplina je bacanje kladiva, dok je Dunja godinu dana mlađa i svakodnevno trenira kako bi poboljšala svoj rezultat u skoku u vis.

“Radujem se takmičenju. Osjećam da imam prostora kako bi popravila svoj rezultat i ispravila određene greške. Iskoristila sam posljednje juniorsko državno prvenstvo kako bi poboljšala svoj lični rezultat i što se tiče takmičenja u Turskoj, za mene je to jedno novo iskustvo i očekujem dobar rezultat. Pripreme su protekle u najboljem redu i koristim priliku da se zahvalim klubu na odličnim uvjetima za rad.”, rekla je Ajla, dok je Dunja dodala:

“Očekivanja od takmičenja u Turskoj su velika, nadam se da ću popraviti svoj lični rezultat. Sezona za mene ide dobro i zadovoljna sam dosadašnjim rezultatima, ali sam motivisana kako bi stekla nova iskustva i zabilježila još bolje rezultate. Ovaj pripremni period je bio naporan, ali uz podršku trenerice i kluba sve je prošlo dobro.”

Ove mlade, ali uspješne atletičarke smatraju da je atletika najbolji izbor kada je u pitanju sport kojim se dječaci ili djevojčice trebaju baviti.

“Kroz atletiku sam stekla mnoge prijatelje, imala priliku da putujem i naravno, mnogo radim na svom zdravju i formu. Smatram da atletika nije bez razloga kraljica sporta.”, istakla je Dunja.

“Atletika vam pruža mnoge mogućnosti i zahvaljujući ovom sportu se osjećam zdravo, uvijek dobro raspoloženo i stekla sam brojne prijatelje.”, zaključila je Ajla.

Bašić i Ginzburg spremne za Balkanske igre u Istanbulu: Radujemo se takmičenju Bašić i Ginzburg spremne za Balkanske igre u Istanbulu: Radujemo se takmičenju Reviewed by High Broadcast on lipnja 07, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]