Kozarić u FIPA-i: Austrijanci najbolji investitori u BiH

U okviru priprema za diplomatsku misiju, novoimenovani ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić posjetio je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) kako bi se detaljnije upoznao sa radom Agencije na polju privlačenja stranih investitora iz Austrije i dosadašnje realizovane saradnje između ove dvije zemlje.

Direktor FIPA Gordan Milinić je pored pruženih osnovnih informacija o nadležnostima i aktivnostima Agencije na sastanku istakao značaj Austrije na polju direktnih stranih investicija, ističući da se radi o zemlji koja je duži niz godina najveći investitor u BiH sa ukupno investiranih 2,49 miliona KM (podaci CBBiH).

Od ambasadora se očekuje da nastavi dosadašnju uspješnu saradnju s privrednom komorom Austrije, privrednim udruženjima i ostalim relevantnim institucijama kako bi se nastavio pozitivan trend priliva DSU. Pored toga, potrebno je nastaviti sa organizovanjem poslovnih skupova/foruma na kojima će se predstaviti investicione mogućnosti Bosne i Hercegovine s ciljem animiranja austrijskih privrednika i naše dijaspore na investiranje.

Ambasador je istakao značaj FIPA i njene podrške za realizovanje definisanih prioriteta u njegovom budućem radu ističući da se zajedničkim radom može doprinijeti boljem imidžu naše zemlje.

The post Kozarić u FIPA-i: Austrijanci najbolji investitori u BiH appeared first on Biznis Info.

Kozarić u FIPA-i: Austrijanci najbolji investitori u BiH Kozarić u FIPA-i: Austrijanci najbolji investitori u BiH Reviewed by High Broadcast on lipnja 19, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]