Martinez: Bešićev potencijal je nevjerovatan

Roberto Martinez oduševljen našim vezistom

Nekadašnji trener Everetona, Roberto Martinez, ima samo riječi hvale za našeg reprezentativca Muhameda Bašića.

Prvi put ga je gledao na Maracani u utakmici Argentine i Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu, i tada je ostao oduševljen.

- To je bilo na toj utakmici. Na početku. Imao sam uvod u utakmicu i u postave za meč. Imam veoma dobrog prijatelja, koji je bio prvi kapiten reprezentacije BiH, Muhameda Konjića, i on mi je rekao da je malo zabrinut jer reprezentacija danas koristi centarhalfa u sredini terena i on je mlad, započeo je priču Roberto Martinez, a onda nastavio:

- Očigledno, od Bešića se očekivalo da odmah markira Messija. Igrate na Maracani protiv Argentine, ispred gomile koja samo očekuje od Messija da napravi nešto veliko. Ali za Moa, to je bilo samo kao igranje iza škole, bio je nevjerovatan.

On kaže da do tada nije vidio psihički stabilnijeg mladog igrača od Bešića.

- To je bilo najbolje psihološko izdanje koje sam ja vidio kod jednog mladog fudbalera. Ne postoji ništa veće od toga da igrate na Svjetskom prvenstvu na Maracani i čuvate Messija.

Vidio je Martinez tada o kakvom se igraču radi i doveo ga je u Everton.

- Iz te igre znali ste da je njegov mentalitet izuzetan, i od tog trenutka pratite tehničku sposobnost i svestranost i fizičku pripremljenost u drugim mečevima. Znao sam da je on igrač koji bi se perfektno uklopio u Everton. Bilo je to zanimljivo putovanje u Everton. On je još uvijek mladić, igra veznog fudbalera samo nekoliko sezona, i njegov potencijal je nevjerovatan.

Na kraju, Bešićeva avantura u Evertonu ipak i nije bila takva kakvu je zamišljao Martinez, a još uvijek se čeka da li će naš fudbaler nastaviti karijeru među Karamelama poslije pozajmice u Middlesboroughu.

Martinez: Bešićev potencijal je nevjerovatan Martinez: Bešićev potencijal je nevjerovatan Reviewed by High Broadcast on lipnja 11, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]