Mostar je grad sporta

Najuspješniji kolektivi i pojedinci na prijemu kod gradonačelnika Bešlića

Najuspješniji sportski kolektivi i pojedinici iz grada na Neretvi jutros su boravili na prijemu kod gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića. On im je tom prilikom uz čestitke obećao više izdvajanja za sport, nastojanje da se obnove stadioni i da se konačno pronađe novac za izgradnju sportske dvorane kakvu Mostar zaslužuje.

Bešlić je hvaleći sportiste iz svog grada rekao i da je danas možda teže izabrati najbolje u Mostaru, nego u cijeloj državi. Prošla sportska sezona zaista je bila uspješna za sport u ovom gradu. Osim Emine koja je postal prvak u Ligi FBiH i plasirala se u Premijer ligu u ženskom fudbalu, naslove najboljih u državi osvojili su HŠK Zrinjski u fudbalu, HKK Zrinjski u košarci, MNK Mostar SG Staklorad u futsalu, dok su uspješni bili i osvajači Kupa BiH i viceprvaci BiH Stolnoteniski klub Mostar, osvajač zlatne medalje s Evropskog prvenstva u karateu Ivan Klepić (SKK Neretva), osvajačica bronze s Evropskog prvenstvu u karateu Ivona Ćavar (SKK Neretva) te svjetski prvak u boksu poluteška kategorija po WBF verziji Emil Markić.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, jedan od domaćina današnjeg prijema, izjavio je kako mostarski sportisti uvijek potvrđuju da je Mostar jedan od "najsportskijih" gradova u BiH.

Mostar je grad sporta Mostar je grad sporta Reviewed by High Broadcast on lipnja 12, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]