Od policije mislio da su Romi

Bačić nakon treće naredbe odložio pištolj misleći da su ispred njega članovi Hrustićeve porodice

Robert Bačić je nakon treće naredbe policajaca spustio pištolj koji je držao uperen u njih, potvrdio je Vahidin Džano, rukovodilac sektora u PU Ilidža, koji je jučer svjedočio u Kantonalnom sudu u Sarajevu u nastavku suđenja Bačiću i Emini Hall, optuženima za ubistvo Fazlije Hrustića (77). Ubistvo se, podsjetimo, desilo 17. novembra 2017.

Proganjanje

Bačićev branilac Muhidin Kapo​ pokušao je to opravdati time da su Bačića prethodno proganjali Romi, odnosno Hrustićeva porodica, kojima je Emina Hall ispričala da je skupa s Bačićem ubila Hrustića.

Džani je ovaj događaj dojavio informantu koji mu je rekao šta je Hall ispričala sinu ubijenog Renatu Omeroviću. Kad je došla patrola, u kojoj je bio Džano, zatekli su Bačića i uhapsili ga. Hall je tvrdila da nije policiji rekla da je učestvovala u Hrustićevom ubistvu.

„Ako jesam, zašto me niste uhapsili? To je onda saučesništvo u ubistvu“, upitala je ona Džanu, koji joj je odgovorio da im jeste rekla i da je bila toliko pijana da je kasnije „završila na CUM-u na ispumpavanju želuca“.

Vino

Svjedokinja Aleksandra Mizdrak rekla je da je Emina Hall pokazala čaše iz kojih su ona, Robert i Hrustić pili. Također je rekla da su u njenom koferu nađene tablete leponex, koje je Bačić izmrvio u čašu vina i tako uspavao Hrustića, da bi ga kasnije usmrtio ubrizgavši mu kroz špricu vazduh u venu.

Podsjetimo, Bačić i Hall su bili Hrustićevi podstanari, te su ga u novembru 2017. pozvali u stan, dali mu da pije crno vino u koje je Robert izmrvio šest tableta, nakon čega se onesvijestio. Kad mu je Bačić ubrizgao zrak, Hrustić je doživio srčani udar i umro. Suđenje se nastavlja 5. jula.

Od policije mislio da su Romi Od policije mislio da su Romi Reviewed by High Broadcast on lipnja 06, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]