Potvrđena optužnica u predmetu Kurir 2: Šestorka optužena zbog nezakonitih presuda

Inkriminacije se odnose na period od 2010. do 2016. godine

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv šest osoba u predmetu Kurir 2, koje se terete za nelegalne radnje i postupke kojima su izdejstvovane nezakonite presude pred Općinskim sudom Sarajevo, potvrđeno je za Fenu u Sudu.

Optuženi su Ismet Hamzić, Mirsada Alić, Pero Vuković, Zaim Spahović, Tanja Jović i Milena Rajić, koji se terete da su kao organizirana grupa nezakonito knjižili nekretnine na području Kantona Sarajevo. Inkriminacije se odnose na period od 2010. do 2016. godine.

Prema tužbenim navodima, Ismet Hamzić se tereti da je u svojstvu advokata izdejstvovao donošenje nezakonitih presuda za stjecanje prava vlasništva nad nekretninama tako što su predmeti dodjeljivani sutkinji Mileni Rajić, koja je kršenjem zakona donosila presude u korist Hamzićevih klijenata.

Optuženi u tom predmetu terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlasti, krivotvorenjem službene isprave, davanjem i primanjem dara i drugih oblika koristi, a u slučaju sutkinje Rajić i za krivično djelo - kršenje zakona od sudije.

Potvrđena optužnica u predmetu Kurir 2: Šestorka optužena zbog nezakonitih presuda Potvrđena optužnica u predmetu Kurir 2: Šestorka optužena zbog nezakonitih presuda Reviewed by High Broadcast on lipnja 11, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]