Pronađite besplatan Wi-Fi uz pomoć ovih korisnih aplikacija

Pronađite besplatan Wi-Fi uz pomoć ovih korisnih aplikacija

Uz aplikaciju do interneta

Tražite pristup bežičnoj mreži koja je sigurna i kvalitetna? Umjesto da tapkate u mraku, posegnite za ovim korisnim aplikacijama i web stranicama koje će vam olakšati život (i potragu za internetom), prenosi tportal.hr.

Instabridge App: Free WiFi Passwords and Hotspots

Instabridge je svojevrsna gamificirana baza besplatnih Wi-Fijeva koju održavaju i ocjenjuju korisnici. Sve što trebate napraviti kada dođete u kafić ili restoran je upaliti postavke za Wi-Fi dok je aplikacija aktivna, izabrati bežičnu mrežu lokala i bit ćete automatski logirani (sve dok konobar ne promijeni lozinku).

Kada otkrijete novu Wi-Fi oazu možete kao savjesni i vrlo korisni član zajednice upisati lozinku kako gosti nakon vas ne bi pored kafe s mineralnom morali naručivati i lozinku za Wi-Fi. Instabridge je dostupan na iOS-u i Androidu te je potpuno besplatan.

WiFox

WiFox je sveobuhvatna baza bežičnih mreža na aerodromima diljem svijeta. Dostupna je putem weba, a možete je skinuti i na Androidu i iOS-u. Za svega dva eura, ova aplikacija će vas automatski spojiti na WiFi zračne luke, a vi ćete se poštediti potrage za lecima koji vam potanko objašnjavaju šta tačno trebate napraviti kako biste se spojili na internet.

Avast Wi-Fi Finder

Ovaj softver za pronalaženje Wi-Fija, kao što i ime nalaže, ima naglasak na web sigurnost. Općenito je poznato da se besplatni Wi-Fi hotspoti često povezuju sa hakerskim zamkama, krađom identiteta i malwareom.

Avastov Wi-Fi Finder korisniku prikazuje sve dostupne hotspotove, kao i one koji su u relativnoj blizini. Prije nego što se na jednog spojite, Avast će ga pokušati provjeriti kako bi otkrio radi li se o sigurnom mjestu ili ne. Ovo je mala ali ključna funkcija koju ne nudi niti jedan drugi softver za pronalaženje bežičnih mreža.

Avast, pored ovoga, nudi standardnu plejadu funkcija poput malo prije spomenutog Instabridgea te je vrlo učinkovit gdje god ga koristili - bili vi u Americi ili Evropi.

Avast Wi-Fi Finder je besplatan i dostupan je na Androidu i iOS-u.

Places to work

Places To Work je web baza kvalitetnih bežičnih mreža. Ako joj date pristup vašem GPS-u, na mapi ćete tačno vidjeti koja mjesta nude privremeni radni stol/mjesto koje možete koristiti do kraja dana. Naravno, neke od lokacija su kafići.

Pronađite besplatan Wi-Fi uz pomoć ovih korisnih aplikacija Pronađite besplatan Wi-Fi uz pomoć ovih korisnih aplikacija Reviewed by High Broadcast on lipnja 12, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]