Sarajlija optužen za krijumčarenje morfijskih flastera: Ovisnicima droge jedan komad prodavao i po 50 KM

Vladimir Anđelić krivično djelo počinio u toku 2016. i 2017. godine, navodi se u optužnici

Državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjeg Vladimira Anđelića iz Sarajeva zbog krivičnog djela međunarodno krijumačarenja opojne droge i krivotvorenje isprave.

- On se tereti da se u toku 2016. i 2017. u više navrata neovlašteno bavio krijumčarenjem narkotika preko državne granice iz Srbije u BiH, kao i da je radi prodaje kupovao narkotike transdermalne flastere sa fentanilom koji se nalaze u bazi narkotičkih sredstava i na listi zabranjenih supstanci, a koji su sličnog dejstva kao heroin, sve sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi prodajom navedenih narkotika, navodi se u optužnici.

On je morfijske flastere kupovao u apotekama u Srbiji pri tome koristeći krivotvorene ljekarske recepate koje je prethodno sačinjavao. Potom je flastere prodavao njemu poznatim konzumentima opojnih droga na području Republike Srpske po cijeni od oko 40 do 50 KM po jednom flasteru, odnosno od oko 10 do 15 KM po jednoj četvrtini tog flastera.

Anđelića su otkrili pripadnici Granične policije BiH a prilikom pretresa vozila i kuće u kojoj je živio nađeno je 155 flastera i 34 krivotvorena recepta.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH. Ukoliko bude potvrđena on bi se uskoro trebao naći u sudnici radi izjašnjenja o krivici.

Sarajlija optužen za krijumčarenje morfijskih flastera: Ovisnicima droge jedan komad prodavao i po 50 KM Sarajlija optužen za krijumčarenje morfijskih flastera: Ovisnicima droge jedan komad prodavao i po 50 KM Reviewed by High Broadcast on lipnja 07, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]