Školski ormarići za 450 učenika

Cilj ovih aktivnosti Ministarstva je da se učenici osnovnih škola rasterete težine đačkih torbi

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS-a nabavilo je 450 novih školskih ormarića za učenike osnovnih škola. Ormarići će biti dostavljeni u škole koje nisu dobile dovoljan broj ormarića u prošloj godini, a radi se o 57 osnovnih škola. Kako nam je kazala Azemina Njuhović, pomoćnica ministra u Sektoru za informatizaciju, međunarodnu saradnju i evropske integracije, sa ovom nabavkom bi trebali svi učenici od prvog do četvrtog razreda imati svoje ormariće u koje će moći odlagati opremu za tjelesni i zdravstveni odgoj, pribor za likovnu i tehničku kulturu i druge stvari koje su potrebne za praćenje određenih nastavnih predmeta.

- Nabavka ormarića je jedan u nizu projekata koje realizuje resorno ministarstvo, a cilj je da se učenici osnovnih škola rasterete težine đačkih torbi. Preteške đačke torbe su dugogodišnji problem na koji su upućivali Ministarstvo zdravstva KS-a i Vijeće roditelja te je nabavka ormarića početak rješavanja tog problema, kao u školama Evropske unije, gdje svaki učenik ima svoj metalni ormarić u kojem ostavlja stvari i opremu koja mu nije potrebna svaki dan, kazala je Njuhović. Dodala je da je Ministarstvo do sada nabavilo 16.450 ormarića za najmlađe učenike u školama.

Školski ormarići za 450 učenika Školski ormarići za 450 učenika Reviewed by High Broadcast on lipnja 06, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]