Šta donosi trokružni sistem takmičenja?

Premijer liga BiH dobija novi sistem takmičenja

Na današnjem sastanku premijerligaša i N/FS Bosne i Hercegovine jedna od tačaka bila je i sistem takmičenja Premijer lige BiH za narednu sezonu.

Svi klubovi su konstatovali da je trokružni sistem takmičenja adekvatniji za Premijer ligu nego dosadašnji, te će se taj prijedlog nači na sastanku Izvršnog odbora.

Šta to praktično znači? Trokružni sistem takmičenja ima nekoliko varijanti, a jedna od njih koristi se i u Premijer ligi BiH za kadete i pionire, te bi po tom modalitetu trebala da se igra i seniorska Premijer liga.

U takvom sistemu igraju se ''regularna'' 22 kola, a nakon toga, na osnovu plasmana na tabeli klubovi dobijaju takmičarske brojeve, te se prema Bergerovim tablicama formira narednih 11 kola.

Sistem bodovanja u ovom sistemu je totalni, odnosno svi bodovi osvojeni tokom godine ulaze u konačni zbir, za razliku od na primjer Srbije, koja koristi trokružni sistem ali sa polovljenjem bodova na kraju drugog kruga takmičenja.

Šta donosi trokružni sistem takmičenja? Šta donosi trokružni sistem takmičenja? Reviewed by High Broadcast on lipnja 07, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]