Trampove tarife oborile evropske berze

Najava novih američkih tarifa za robu iz Kine dovela je do rasprodaje akcija na evropskim berzama u jutrošnjoj trgovini, a najveći udar trpe industrije automobila, rudarstva i tehnologije.

Glavni evropski berzanski indeksi oslabili su za jedan do 1,7 odsto nakon što je Tramp upozorio da će Vašington uvesti carinu od deset odsto na kinesku robu u vrijednosti od 200 milijardi dolara jer je Peking odlučio da poveća carine na američku robu u vrijednosti od 50 milijardi dolara.

Panevropski berzanski indeks STOKS 600 oslabio je za 1,2 odsto i najslabiji je od 26. aprila, a akcije na nivou evrozone opale su za 1,4 odsto.

Vrijednost njemačkog indeksa DAKS umanjena je za 1,7 odsto.

Veliki proizvođači automobila “Dajmler”, “Folksvagen” i “Be-Em-Ve” oslabili su jutros za 1,5 do 2,7 odsto.

Berzanski indeks automobilskog sektora najslabiji je u posljednjih sedam mjeseci, pošto su trgovci uračunali najavljene carine.

Multinacionalni proizvođač sportske opreme “Adidas” oslabio je za 1,9 odsto, a u padu je i industrijski konglomerat “Simes”, kao i francuski proizvođač aviona “Erbas”.

Srna

The post Trampove tarife oborile evropske berze appeared first on Biznis Info.

Trampove tarife oborile evropske berze Trampove tarife oborile evropske berze Reviewed by High Broadcast on lipnja 19, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]