U Živinicama uskoro još dvije poslovne zone

Nakon što je poslovna zona Ciljuge II u proteklu godinu dana privukla značajan broj investitora i ulaganje od oko 35 miliona KM, u Živinicama bi se uskoro mogle graditi poslovne zone na još dvije lokacije.

Načelnik Samir Kamenjaković rekao je da su određene dvije nove lokacije za izgradnju poslovne zone.

– Jedna od ozbiljnijih lokacija je na dijelu magistralnog puta prema aerodromu, prema Dubravama, kod mosta koji se trenutno treba da radi. Tu imamo oko 200 dunuma zemlje. Krenuli smo u regulisanje svih potrebnih dokumenata kako bismo nesmetano mogli krenuti u uređenje zone – rekao je Kamenjaković u dnevniku RTV TK.

Dodao je da dvije nove lokacije za poslovnu zonu želi prvo predstaviti poslodavcima općine Živinice, nakon toga vijećnicima u Općinskom vijeću, nakon čega će se ići u uređenje nove poslovne zone.

Ohrabruje činjenica da se javljaju novi investitori iz BiH i inostranstva koji su zainteresovani za ulaganje u Živinicama.

– Prije godinu i po dana odlučili smo se da uredimo poslovnu zonu Ciljuge II. Za godinu i po dana smo uspjeli odrediti lokaciju, urediti poslovnu zonu, razgovarati s investirorima, dovesti investitore, i evo hvala Bogu investitori već ulažu u Živinice – naglasio je Kamenjaković.

The post U Živinicama uskoro još dvije poslovne zone appeared first on Biznis Info.

U Živinicama uskoro još dvije poslovne zone U Živinicama uskoro još dvije poslovne zone Reviewed by High Broadcast on lipnja 19, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]