Željko Joksimović: Volim Mostar i taj čarobni ambijent

Pjevač za Oslobođenje govori o koncertu u Mostaru, iznenađenju, novoj pjesmi, Tašmajdanu...

Šta nas to očekuje u Mostaru 9. juna, kakvi su koncertni repertoar, scena, tehničke i muzičke finese?

- Biće to jedan od pravih letnjih koncerata na kojem će svako u publici moći da uživa u repertoaru, muzici, atmosferi, perfektnom zvuku, tonu i efektima koje smo pripremili. Biće koncert sa brzim pesmama i repertoarom jer je leto period kada ljudi vole da igraju, opuste se, da uživaju, gotova je škola, ispitni rokovi.

Vizuelni izraz

Svi se spremamo za more, idealan način da uđemo u letnju sezonu jeste jednim dobrim muzičkim koncertom kakav će biti u Mostaru. Pozivam ljude da dođu u što većem broju, što nas više bude, to ćemo podeliti lepšu energiju i pamtiti ovaj koncert uvek.

Pripremate li i neko iznenađenje?

- Kako da ne, pre svega ima novih pesama od trenutka kad smo se poslednji put videli do danas, imamo iznenađenje u scenskom smislu i to će biti nešto na čemu smo puno radili u proteklom periodu i na šta sam ponosan. Da slušate muziku, a da sve to gledate kroz jedan vizuelni izraz koji dodatno ostavlja utisak i izaziva lepe emocije. Volim Mostar i volim da nastupam u tom čarobnom ambijentu i gradu koji je zaista po svemu jedinstven, sa predivnim mostom i arhitekturom. Jedva čekam da dođem i da se zajedno družimo.

Da li je tačno da nemate tremu pred koncerte, nego zapravo neku vrstu euforije, ali i preispitivanja da li će publika biti zadovoljna?

- Jeste, nemam tremu, nego imam neku vrstu uzbuđenja jer se zaista trudim da na svakom koncertu imam neku novinu, neku stvar koju ponovo uvodimo, razrađujemo, unapređujemo. I onda sam jako srećan da to bude dobro i nestrpljiv da to preispitam i vidim da li će publika na isti način da reaguje. Sve činim da publika bude zadovoljna i ponese lepe impresije. Ja se ovim poslom bavim da bi publika uživala, da bi se radovali i tugovali. Moja publika je ona koja me nosi i zaslužila je da se trudim uvek da dam sve od sebe da bi ona bila srećna. Dokle god budem radio i pevao, pevaću za svoju publiku, zato i želim da sve što uradim bude najbolje za njih.

”Ponelo me je, ponelo, bila si ti savršena po meri, ponelo me je, ponelo, hvala za sve, hvala i ne zameri...”, stihovi su nove pjesme “Ponelo me”. Ko je glavni “krivac” za pjesmu?

- Pesmu je napisala Aleksandra Sara Milutinović, moja divna saradnica, čula je muziku, otišla i vratila se posle rekordnog kratkog roka sa divnim rečima. Moram da priznam da me je to “ponelo me” malo zbunilo, nisam bio baš siguran da to mogu da otpevam i da su to stihovi za mene. Ali ona je bila veoma kategorična da to tako treba da izgleda. Ja sam to otpevao i nekako mi je leglo posle nekog vremena. Protekle nedelje smo snimali spot i toliko je ta pesma za žurku, za leto, za ljubav, nosila me je sve vreme dok smo snimali spot, zato verujem da smo uradili pravu stvar.

Ovaj singl je uvertira u rođendanski - hiljaditi koncert u karijeri koji će biti održan na beogradskom Tašmajdanu 16. juna. Da li će Mostarci imati priliku prije Beograđana čuti pjesmu i šta to očekuje publiku na Tašmajdanu?

- Da, Mostarci će premijerno da čuju pesmu na koncertu. Ovo je pesma koja je na YouTubeu već 2-3 nedelje sa zavidnim brojem pregleda. Zajedno ćemo je otpevati pre Beograđana, a publiku na Tašmajdanu očekuje hiljaditi koncert, predivna muzika, Tašmajdan je izuzetno akustičan, mene lično podseća na Grčku, na Akropolj.

Regionalna turneja

Jedva čekam da čujem kako sve te pesme zvuče kada ih pevaju Beograđani, u srcu grada, blizu parka u kojem volim da provodim slobodno vreme sa sinom.

Kad Vas očekujemo u Sarajevu?

- Sad je vreme da ponovo obnovimo regionalnu turneju. Sarajevo je jedan od gradova koji se ne propuštaju, tako da se nadam da ćemo susret imati ove ili najkasnije sledeće godine. Publici u Sarajevu se uvek radujem i sa njom delim posebnu vrstu ljubavi, ali i lepe uspomene, pune stadione, odličnu saradnju sa medijima, podršku ljudi, divnu promociju i zaista se jako radujem da se sretnemo ponovo.

Željko Joksimović: Volim Mostar i taj čarobni ambijent Željko Joksimović: Volim Mostar i taj čarobni ambijent Reviewed by High Broadcast on lipnja 06, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]