Delegacija indijskih privrednika posjetila FIPA-u

Predstavnici FIPA-e na čelu sa sekretarom dr. Maidom Bećirović primili su delegaciju privrednika, predstavnika fimi Techno India Group i Sister Nivedita University iz Kalkute, Indija, u pratnji ambasadora Bosne i Hercegovine u Indiji NJ.E. Sabita Subašića.

Posjeta je organizirana s ciljem upoznavanja s mogućnostima investiranja u sektor obrazovanja u Bosni i Hercegovini, s osvrtom na visoko-školsko obrazovanje.

Privrednici su se interesirali o koracima za osnivanje visoko-školske ustanove, registraciji firme, dobivanje potrebnih dozvola i mogućnostima za uspostavljanje partnerstva s lokalnom zajednicom po modelu privatno-javnog partnerstva.

Predstavnici FIPA-e su privrednike upoznali o nadležnostima Agencije, radu s investitorima, kao i o mogućnostima ulaganja u obrazovni sektor u BiH. 

Dogovoreno je da se investitori obrate FIPA-i za svako dodatno pitanje vezano za investiranje u navedeni sektor.

Privrednici iz Indije su također održali sastanke s ostalim nadležnim institucijama za sektor obrazovanja u BiH.  

 

The post Delegacija indijskih privrednika posjetila FIPA-u appeared first on Biznis Info.

Delegacija indijskih privrednika posjetila FIPA-u Delegacija indijskih privrednika posjetila FIPA-u Reviewed by High Broadcast on srpnja 11, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]