Sarajevo Taxi predstavio najsavremeniji taxi dispečer centar u regionu

Udruženje taxi prijevoznika Sarajevo Taxi, predstavilo je danas svoj novi dispečerski centar iz kojeg je moguće nadzirati preko 1000 taxi vozila u samom gradu ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Otvaranju dispečer centra i predstavljanju mojTaxi aplikacije prisustovali su i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

– Pomalo sam zatečen cijelim projektom koji su naši taksisti u tišini proveli u posljednih nekoliko godina. Ovakvi potezi zaslužuju podršku od svih nivoa vlasti. Upravo ovakvi potezi i moderne tehnologije doprinose sigurnosti svih onih koji koriste taksi prijevoz. Saradnja između MUP-a FBiH i Sarajevo Taxii do sada je bila na zavidnom nivou, a sada je kroz ovaj projekat i bitno ojačana, a to je u korist građana i svih onih koji posjećuju BiH – kazao je Čampara.

– Ovo je revolucionaran projekat i Grad Sarajevo će i dalje pružati svaku podršku razvoju taksi saobraćaja. Ove novine posebno su važne i za sve veći broj turista koji posjećuje Sarajevo i sigurno će biti zadovoljni uslugama naših taksista koji su i naši ambasadori turizma i prvi se sreću sa gostima Sarajeva – kazao je Skaka.

“Poslije rata nismo tražili pomoć, ali smo počeli razvijati i dizati taksi službu na noge. Godine 1997, a kasnije i 2001. nabavili smo najbolji radio sistem u regionu. U posljednje tri-četiri godine radili smo na razvijanju i poboljšanju usluga, tako da smo na ovim prostorima uradili prvu aplikaciju za pružanje usluga ‘mojTaxi’.
 Sve smo radili sa domaćim ljudima. Ovo je 100% domaći proizvod. Uradili smo sistem kojim smo uvezali taksi vozače i građane”, istakao je Suljagić, predsjednik udruženja Sarajevo Taxi.

The post Sarajevo Taxi predstavio najsavremeniji taxi dispečer centar u regionu appeared first on Biznis Info.

Sarajevo Taxi predstavio najsavremeniji taxi dispečer centar u regionu Sarajevo Taxi predstavio najsavremeniji taxi dispečer centar u regionu Reviewed by High Broadcast on srpnja 13, 2018 Rating: 5

Nema komentara

Image Link [http://1.bp.blogspot.com/-QacCD3-XbBM/Wt8H_eMm2KI/AAAAAAAAAOM/McGRJfLof8wTKLHJ7VGfn2spGncvw1ImgCK4BGAYYCw/s220/HighBroadcastNetwork.jpg] Author Name [High Broadcast] Author Description [News, technology, entertainment and the industry's most important blogs, all collected in one network - High Broadcast.] Facebook Username [highbroadcast] Twitter Username [high_broadcast] GPlus Username [#] Pinterest Username [highbroadcast] Instagram Username [highbroadcast]